Even rust voor je kind en gezin

Het leven van alle dag brengt soms al een hoop gevlieg en geregel met zich mee. Als je daarbij ouder bent van een kind met een extra zorgvraag, dan is die uitdaging nog groter. Er is behoefte aan een rustpunt. Aan handvaten. Een vertrouwde omgeving waar je kind zich kan ontwikkelen tot een blij en gelukkig persoon. En voor jullie gezin tijdelijke ontlasting en adviezen voor de thuissituatie. Een minivakantie, verzorgd door specialisten op het gebied van dit soort zorgvragen. Lees verder en ontdek!

Een weekend om te groeien, leren, genieten en tot rust te komen
Voor papa’s en mama’s die wel wat hulp kunnen gebruiken

Je bent papa of mama van een fantastische zoon of dochter. Een zoon of dochter die het goed doet, maar baat heeft bij extra zorg of begeleiding. Zodat hij beter in z’n vel gaat zitten. Zodat zij weet hoe ze met nieuwe of spannende situaties om kan gaan. Zodat het fijner wordt voor hem of haar én voor jullie als ouders en gezin.

Natuurlijk is het vaak leuk, gezellig en liefdevol thuis. Maar als je kind extra zorg nodig heeft op gedragsmatig gebied, is het ook vaak zwaar. Als je kind bijvoorbeeld een autismespectrumstoornis of licht verstandelijke beperking heeft, heeft dit veel impact op jullie rol en taak als ouders. Als je kind worstelt met ADHD of zijn of haar emoties, heb je misschien niet altijd de rust, tijd en tools om hiermee om te gaan. Als je kind wat voor traumatische gebeurtenis dan ook heeft meegemaakt die impact heeft op zijn of haar gedrag, vraagt dat om een andere aanpak.

Zeker als er nog meer kinderen deel uitmaken van jullie gezin, heeft dat veel invloed. Natuurlijk verdienen al jullie kinderen de zorg en aandacht die zij nodig hebben. Maar soms is het voor jullie ook even op.

Hebben jullie allemaal even rust en ruimte nodig.

Even opladen.

Even op adem komen.

Even afstand nemen van de situatie, letterlijk en figuurlijk.

Wat kan een logeerweekend voor jullie betekenen?

Tijdens een logeerweekend kunnen zowel kind als gezin met een gerust hart even afstand nemen van de verzwaarde opvoedingssituatie. Er is sprake van een rustpunt. 

Jullie kind krijgt effectieve begeleiding en handvaten aangeleerd, die altijd worden aangestuurd en begeleid door een master orthopedagoog. Daarnaast wordt er tijdens een logeerweekend aangestuurd op een verbetering in de sociale interactie, het aanleren van nieuwe vaardigheden en we bouwen natuurlijk meer dan voldoende rust- en ontspanningsmomenten in.

Zo kan iedereen even opladen en met een frisse blik vooruitkijken!

Wat kun je van een logeerweekend verwachten?

Een prikkelarm logeerhuis

De Logeerweekenden vinden plaats in een prikkelarm logeerhuis. Op Landgoed Eysinga State in het Friese Langweer beschikt Jungo Care over een karakteristiek landhuisje met uitgebreide faciliteiten en een grote tuin.

Een bosrijke omgeving

Wat is een betere plek om tot rust te komen en lekker te kunnen spelen dan midden in de natuur? Ons Logeerhuis ligt midden tussen de bossen en Friese meren. Op het land vind je onder andere een speeltuin, springkussen, strandje en dieren.

Kleine groepjes

Tijdens een Logeerweekend zijn er maximaal drie logees per logeerhuis te gast. Zo kunnen we iedereen de juiste ondersteuning en aandacht geven. Sociale interactie vinden we belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Hier wordt tijdens een weekend uitgebreid aandacht aan besteed.

Volledig verzorgd weekend

Onze logees worden op de vrijdagmiddagen met open armen ontvangen of van huis opgehaald! We zorgen voor een gestructureerde en inzichtelijke planning voor de dagen die volgen. Op zondag aan het einde van de middag worden de kinderen weer thuisgebracht. Op deze wijze heb je als ouders echt even rust.

Over Jungo Care

Hoi, wij zijn Josiana Vermaning en Leonie Boerema. Als orthopedagoog (MSc.) helpen wij kinderen met een extra zorgvraag op gedragsmatig gebied. Daarbij kun je denken aan een autismespectrumstoornis, een licht verstandelijke beperking, een emotieregulatiestoornis, ADHD of een traumatische gebeurtenis. Dat doen wij met een-op-eenbegeleiding, maar ook tijdens logeerweekenden. Wij geloven dat rust, ontspanning en een andere omgeving een positieve invloed hebben op kind en gezin.

Meer informatie aanvragen

Lijkt bovenstaande iets? Heb je nog vragen? Ben je benieuwd of dit geschikt is voor jullie situatie? Of voel je de behoefte om samen te kijken naar de mogelijkheden en om dit te verwezenlijken? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

[contact-form-7 404 "Not Found"]